Everton beslist knotsgek duel diep in blessuretijd na twee afgekeurde goals

06-12-2021 22:57
3

Everton heeft een overwinning geboekt op Arsenal. Richarlison wist het net drie keer te vinden namens The Toffees, maar slechts één van die treffers telde. In de slotfase wist Everton de drie punten echter nog te pakken. Albert Sambi Lokonga bleef 90 minuten op de bank bij Arsenal.

Voor zowel Everton als Arsenal was het treffen op Goodison Park van cruciaal belang. Bij een overwinning zouden The Gunners naar plek vijf klimmen, terwijl het kwakkelende Everton afstand wil nemen van de onderste plekken in de Premier League.

Het leverde een interessante strijd op in Liverpool. In de 44ste minuut leek Richarlison de thuisploeg op voorsprong te brengen met een kopgoal, maar niets bleek minder waar. De VAR keurde de treffer namelijk af wegens buitenspel. Enkele minuten later was het aan de andere kant wél raak: Martin Ødegaard werkte een voorzet van Kieran Tierney in één keer binnen.

Daardoor stond Arsenal bij rust met 0-1 voor. Na de pauze hadden de bezoekers meer de bal, maar werden er aan beide kanten kansen gecreëerd. In de 57ste minuut leek Richarlison alsnog zijn treffer te maken, maar de VAR zette daar ook een streep doorheen: de Braziliaanse aanvaller stond opnieuw buitenspel toen hij de treffer produceerde.

Dat zorgde voor ongeloof bij Richarlison, wiens naam ruim twintig minuten later alsnog op het scorebord kwam. De spits kopte de bal na een schot van Demarai Gray binnen en stond ditmaal geen buitenspel: 1-1. In de laatste minuut werd het zelfs nog mooier voor Everton: de ploeg van Rafael Benítez maakte diep in blessuretijd de winnende treffer dankzij Gray. Daardoor stijgt Everton naar de twaalfde plek in de Premier League. Arsenal laat de kans liggen om te klimmen op de ranglijst en staat nu zevende.