Clement staat voor examen in Parijs: Club mag de bal niet nog eens misslaan

Clement staat voor examen in Parijs: "Club mag de bal niet nog eens misslaan"

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 23:12ma 06-12-2021 om 23:12

Als Club Brugge nog een waterkansje wil maken op Europese overwintering, zal het zelf iets moeten rapen op het veld van Paris Saint-Germain. Dat belooft op zich al een vette kluif te worden, maar de zware 0-5-pandoering op de vorige speeldag heeft die opdracht nog wat lastiger gemaakt. Marc Degryse heeft duidelijk advies voor Philippe Clement.

In de thuiswedstrijd met RB Leipzig ging de trainer van Club volledig de mist in. Clement voerde enkele opmerkelijke wissels door en liet zijn elftal ook op een andere manier voetballen dan in de voorgaande partijen, toen het nochtans enkele puike prestaties had neergezet. Gevolg: een 0-5-blamage tegen de Oost-Duitsers. Daardoor liggen die nu in polepositie voor het Europ-League-ticket na Nieuwjaar.

Degryse hoopt dan ook dat Clement zijn lesje geleerd heeft. "Doe normaal!", spoort de analist hem aan bij Het Laatste Nieuws"Met een herkenbare veldbezetting. Club mag de bal niet nog eens misslaan", klinkt het verder nog erg duidelijk. Tussen de lijnen door valt te lezen dat Degryse met die uitspraak vooral op Clement zelf doelt.

Als Club er toch in zou slagen om iets te veroveren bij PSG, is de kous nog niet noodzakelijk af. Ook Leipzig moet immers punten laten liggen. Als de Red-Bull-club hetzelfde resultaat behaalt als Blauw-Zwart (of beter uiteraard), mag het in de lente verder in de EL. Leipzig sluit haar Champions-League-campagne af met een thuismatch tegen Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws