Anderlechtse beloften danken uitblinker Stroeykens: hattrick tegen KV Mechelen

Anderlechtse beloften danken uitblinker Stroeykens: hattrick tegen KV Mechelen

06-12-2021 22:20
10

De beloften van RSC Anderlecht blijven het uitstekend doen in de nationale competitie. Maandagavond kreeg het KV Mechelen over de vloer en daar had het geen kind aan: de Brusselaars stuurden hun leeftijdsgenoten met forfaitcijfers terug naar de Sint-Romboutstoren.

Bij de U21 van Anderlecht lopen heel wat jongens rond die het al eens mochten proberen bij de A-ploeg. Eén van hen nam zijn ploeg haast helemaal alleen bij de hand. Mario Stroeykens legde namelijk drie doelpunten in het mandje. In minuten 13, 60 en 70 sloeg het goudhaantje van paars-wit toe. 

Overigens maakte Stroeykens niet het openingsdoelpunt van Anderlecht. Die eer was weggelegd voor Kristian Arnstadt. De Noorse middenvelder zette al na twee minuten de 1-0 op het bord. Iets voorbij het uur wist ook Anouar Aït El Hadj zijn goaltje mee te pikken.

Maar Stroeykens ging dus terecht met de wedstrijdbal naar huis. Vorig seizoen mocht de aanvallende middenvelder zijn debuut vieren van Vincent Kompany. Onze landgenoot heeft de reputatie van een enorm talent te zijn, maar dit seizoen stak hij nog maar nauwelijks zijn neus aan het venster. Drie keer haalde hij de selectie bij de grote jongens; slechts één keer viel daar een invalbeurt uit de kast. Welgeteld één minuutje kreeg Stroeykens tegen OH Leuven.