Vanderhaeghe doet relaas van ontslag: Ik zei: we hebben gisteren gewonnen, hé

Vanderhaeghe doet relaas van ontslag: "Ik zei: we hebben gisteren gewonnen, hé"

06-12-2021 22:03
5

Van alle ontslagen trainers uit de Jupiler Pro League kan Yves Vanderhaeghe ongetwijfeld van de meeste steun genieten. Ondanks een zege tegen KV Mechelen moest de ervaren West-Vlaming ophoepelen bij Cercle Brugge ten voordele van Dominik Thalhammer. Dat plotse ontslag heeft Vanderhaeghe een week later nog niet verteerd.

Vanderhaeghe kreeg het ongelukkige nieuws binnen de 24 uur na zijn zege tegen Malinwa te horen. "Ik was aan de grond genageld. Mijn mond viel open. Ik zei: "We hebben gisteren wel gewonnen, hé"", doet hij het verhaal uit de doeken bij Insiders van Eleven Sports. Voornamelijk het gebrek aan punten werd de trainer verweten. Cercle stond op dat moment voorlaatste, met vier punten marge op hekkensluiter K. Beerschot V.A..

Vanderhaeghe baalt vooral van het feit dat de beslissing eigenlijk al voor het duel met KV Mechelen genomen was. Toch voelde hij niet meteen aan dat er een ontslag in de lucht hing. Integendeel, alle leden van de sportieve cel bereidden de match tegen KV optimaal voor. Sportief directeur Carlos Aviña moet het het meest ontgelden. "Hij heeft heel zwaar onder zijn voeten gekregen. Hij heeft waarschijnlijk zelf zijn job gered", klinkt Vanderhaeghe bitter.

Vanderhaeghe gelooft dan ook niet dat Aviña niet op de hoogte was van de plannen in Monaco, waar de moederclub van Cercle gehuisvest is. "Als je nu de hele puzzel bij elkaar legt, dan wist hij het zeker", is hij overtuigd.