Refereeing Department verklaart vreemde situatie in Anderlecht – Zulte Waregem

Refereeing Department verklaart vreemde situatie in Anderlecht – Zulte Waregem

06-12-2021 21:00
12

De openingsfase in RSC Anderlecht – Zulte Waregem kende een opvallend moment. De match lag enkele minuten stil. Het Refereeing Department legt nu uit wat er net is gebeurd.

De match in Lotto Park was amper zes minuten bezig of men dacht bij Anderlecht aan een strafschop. Christian Kouamé ging tegen de vlakte, maar scheidsrechter Lawrence Visser gaf eerst geen krimp.Toch werd het spel pas enkele minuten later hervat. De VAR ging immers de beelden bekijken. Uiteindelijk kreeg Anderlecht geen strafschop, maar was er een indirecte vrije trap voor Zulte Waregem.

'De VAR vraagt een on field review voor een eventuele strafschop. Daarna wordt vastgesteld dat de Anderlecht-speler zich in buitenspelpositie bevindt wanneer hij de bal ontvangt bij het begin van de aanval. De wedstrijd wordt hervat met een indirecte vrije trap wegens buitenspel van de Anderlecht-speler', klinkt het nu bij het Professional Refereeing Department.

De beslissing van de arbitrage is volgens Frank De Bleeckere en co correct geweest. 'Het Professional Refereeing Department steunt de uiteindelijke beslissing van de scheidsrechter en de VAR.'