Pro League doet oproep naar politiek: “Stadionverbod? Aanmelden bij politie”

Pro League doet oproep naar politiek: “Stadionverbod? Aanmelden bij politie”

06-12-2021 17:40
24

Het afgelopen weekend kreeg het Belgische voetbal weer de nodige klappen te verwerken. Enkele 'fans' vonden het nodig zich te misdragen. De Pro League wil daarom nu een stap verder gaan op het gebied van stadionverboden.

In Beerschot - Antwerp vond iemand het nodig een vuurpijl te gooien in het bezoekersvak. In Standard - Charleroi toonde een deel van de thuisaanhang zich dan weer van haar kleinste kant en de match werd mede ontsierd door vuurwerk en rookbommen. De komende tijd zullen er dus weer heel wat stadionverboden worden uitgedeeld.

Er is momenteel in België wel nog een probleem. Alsnog het stadion betreden met een stadionverbod is niet al te moeilijk. De Pro League doet daarom nu een oproep richting de politiek. "We willen dat mensen met een stadionverbod zich op het uur van de wedstrijd aanmelden op het politiecommissariaat, zoals dat vroeger al het geval was", aldus Pierre François in Gazet van Antwerpen. 

In Nederland moeten personen met een stadionverbod zich al melden bij de politie. Maar ook bij onze buren is er een probleem. De politie is onderbemand waardoor de controles niet altijd vlekkeloos verlopen.