Van Maes tot Van den Brom, trainerskerkhof in JPL wordt almaar voller

Van Maes tot Van den Brom, trainerskerkhof in JPL wordt almaar voller

06-12-2021 17:20
5

Wil je een vaste job? Dan moet je geen trainer worden in de Jupiler Pro League. De hoogste vaderlandse afdeling is 17 speeldagen ver en maandag bedankte een 4e club haar trainer, die aan het seizoen begon.

Het trainerskerkhof van de Jupiler Pro League geraakt elk seizoen goed gevuld. Dit seizoen hielden de eersteklassers het nog relatief lang vol, maar KRC Genk was maandag de 4e club die haar trainer bedankte. John van den Brom mag inpakken na een schamele 22 op 51. Ook de bekeruitschakeling en amper een 5 op 15 in Europa hielpen de Nederlander ook niet.

Nog altijd laatste
Peter Maes was dit seizoen de eerste trainer die mocht gaan. Beerschot had na een 1 op 21 genoeg gezien en haalde Javier Torrente in huis. De Argentijn pakte in zijn eerste 8 wedstrijden 8 punten. Beerschot staat wel nog altijd op de laatste plaats in de Jupiler Pro League.

Vervanger doet niet beter
Op 4 oktober schoof Standard Mbaye Leye aan de kant. 13 op 30 vond het bestuur van Standard te weinig. Luka Elsner moest Standard terug op de rails krijgen, maar voorlopig is zijn aanstelling nog geen groot succes. In de competitie zat hij 7 keer op de bank. Slechts 1 keer werd er gewonnen. In totaal pakte Elsner slechts 6 op 21.

Het meest vreemde ontslag van het seizoen staat voorlopig op naam van Cercle Brugge. De positie van Yves Vanderhaeghe was daar al een tijdje wankel. Uiteindelijk besliste het bestuur van Cercle Brugge Vanderhaeghe aan de kant te zetten na … een zege. Om maar te zeggen dat je als trainer in de Jupiler Pro League nooit zeker bent van je positie.