Beerschot keurt incidenten in Antwerpse derby af: 'De naam Beerschotfan onwaardig'

Beerschot keurt incidenten in Antwerpse derby af: 'De naam Beerschotfan onwaardig'

06-12-2021 15:06
6

Na de 'zwarte zondag' in het Belgisch voetbal heeft K. Beerschot V.A een dag later gereageerd. Op de officiële website is het duidelijk en keurt het de incidenten tijdens en na de derby tegen Royal Antwerp FC af.

Tijdens de partij liep het al fout af. Een supporter liep het veld op en gooide een vuurpijl in het vak van de bezoekers van Antwerp. Hij werd meteen opgepakt en dreigt nu bijzonder zwaar gestraft te worden. Ook na de wedstrijd waren er nog incidenten. 'Wat er zondag gebeurde in ons Olympisch Stadion, is ronduit onaanvaardbaar', schrijft Beerschot op de officiële kanalen.

'Voetbal zou een feest moeten zijn, zeker in deze onzekere coronatijden, en dat was allerminst het geval. Beerschot betreurt dat individuen de naam van de club en zijn supporters besmeuren met zo’n acties. De club zal streng optreden tegen de individuen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn de naam Beerschotfan onwaardig.'

Een familieclub
De club hoopt in de toekomst zulke taferelen dan ook niet meer te zien. Het wil een club blijven waar elke supporter naartoe kan gaan. 'Beerschot is en zal altijd een familieclub blijven. Een plek waar mensen van alle leeftijden, geslachten en sociale klasses samen kunnen genieten van ‘onzen Beerschot’. Waar mensen trots kunnen zijn om zichzelf Beerschotfan te noemen. Onze supporters staan gekend als rauw, ludiek en origineel. Net dat Beerschot-DNA moet gevrijwaard worden. We zijn als club trots dat we zo’n sterke achterban hebben. Maar de boodschap is duidelijk: dit nooit meer.'

Volgens de Kielse Ratten brengt zulk gedrag ook de toekomst van de ploeg in gevaar. Het sluit ook niet uit dat het nog verdere acties onderneemt. 'De voorbije maanden betaalde Beerschot tienduizenden euro’s in boetes wegens wangedrag van individuen. De club beraadt zich nu over stappen die gezet kunnen worden om die personen te straffen, zal de boetes verhalen op de individuen in kwestie en zal hard optreden om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt', klinkt het.

Het wilde het bericht echter ook nog afsluiten met een positieve noot. 'Tot slot wil de club afsluiten met woorden van dank en hoop. Die zijn gericht aan alle fans die zich zondagmiddag wel aan de regels hebben gehouden. Gelukkig is Beerschot een sterk project. Mensen blijven in ons geloven. Jullie zijn het echte Beerschot. Tot binnenkort in het Olympisch stadion', aldus Beerschot.