Messi weigerde Neymar-aanbod: 'Het leek mij eerlijk om er niet op in te gaan'

Messi weigerde Neymar-aanbod: 'Het leek mij eerlijk om er niet op in te gaan'

06-12-2021 15:00
1

Lionel Messi onthult dat hij nummer tien aangeboden heeft gekregen bij zijn komst naar Paris Saint-Germain. De Argentijn weigerde echter en koos ervoor om met nummer dertig op zijn rug te spelen. 

Neymar, Messi's vriend en oud-ploeggenoot bij FC Barcelona, was bereid om 'zijn' nummer tien af te staan aan Messi. Het aanbod accepteren voelde niet goed voor de Argentijn. "Hij is de nummer tien. Ik kwam nieuw bij de club", licht Messi toe in gesprek met France Football. "Ik kwam om het team te helpen, al is het een fantastisch gebaar van hem."

Hoewel Messi het aanbod afsloeg, had hij wel verwacht dat Neymar hem rugnummer tien zou gunnen. "Omdat ik Ney ken. We hebben samen tijd doorgebracht bij Barcelona en we zijn vrienden. Het leek me eerlijker dat hij nummer tien hield. Daarom koos ik voor een ander nummer dat ik leuk vond (nummer dertig, waar Messi bij Barcelona mee debuteerde, red.)."

Dat Messi niets wil eisen in Parijs en zich nergens te groot voor voelt, bleek wel toen de superster in het Champions League-duel met Manchester City fungeerde als muurligger bij een vrije trap van The Citizens. "Ik was op dat moment daar, daarom ging ik achter de muur liggen. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om resultaten te boeken. Op dat moment waren we aan de winnende hand, dus ik deed wat ik moest doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie