Zulte Waregem zit in de hoek waar de klappen vallen: “Niemand wijst met de vinger”

Zulte Waregem zit in de hoek waar de klappen vallen: “Niemand wijst met de vinger”

06-12-2021 14:26
1

Zulte Waregem zit in de hoek waar de klappen vallen. Essevee moet zich zorgen gaan maken want het staat maar één puntje boven de gevarenzone. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Laurens De Bock zich uit over de situatie.

Het komende programma wordt ook zwaar voor Zulte. "We zijn in een hele netelige situatie terechtgekomen, zeker met het oog op het programma dat ons de komende weken wacht. Maar ik ga nu niet plots vrezen dat we volgende week, na het bezoek aan Club Brugge, op een degradatieplaats zullen staan.”

De Bock probeert toch positief te zijn. “Zo mogen we niet denken. Misschien hebben we ook vandaag te weinig geloofd dat we iets konden pakken tegen Anderlecht. Als we in de tweede helft iets meer gebruik hadden gemaakt van de ruimtes die we kregen, zat er misschien net iets meer in."

Er wordt ook niet met de vinger gewezen bij Zulte. "Als het niet goed gaat, gaan mensen nogal snel met een beschuldigende vinger naar elkaar wijzen. Maar dat is bij ons absoluut niet het geval. Er heerst geen negativiteit. We beseffen dat we elkaar allemaal zullen nodig hebben om uit de impasse te geraken. Ik denk dat we genoeg kwaliteit in de ploeg hebben om niet te degraderen. In de winterstop zal het erop aan komen een paar gerichte versterkingen bij te halen."