Ondervoorzitter Beerschot: “Je mag niets meer op de tribunes, toch raar”

Ondervoorzitter Beerschot: “Je mag niets meer op de tribunes, toch raar”

06-12-2021 14:11
7

Beerschot kwam in een slecht daglicht tijdens de Antwerpse derby. Een fan gooide een vuurpijl in het vak van Antwerp. Ook waren er na afloop rellen met de politie. Ondervoorzitter Walter Damen reageert tegenover Sporza.

Damen wijst één fan aan als schuldige. "Ten eerste: de andere fans mogen hier niet voor bestraft worden. Het was een individuele actie. Ten tweede: ik wil een volwassen gesprek opstarten met de betrokkenen. Politie, stewards, ... Hoe is dat gebeurd? Was het optreden van de politie te agressief?"

Ook corona en de maatregelen in het stadion ligt onder vuur. Verschillende fans respecteren de mondmaskerplicht niet. "Hoe gaan we er mee om? Er waren enerzijds de zenuwen voor de derby. We waren al gespannen. Duwen we de fans dan nu niet te veel in een keurslijf?"

Volgens Damen zijn sommige maatregelen vreemd. "Je mag niets meer op de tribunes. Roken mag niet, je frustraties uitroepen mag niet, Bengaals vuur mag niet. Terwijl we het toejuichen als fans rookpotten langs de weg zetten om hun spelersbus uit te wuiven."

"Buiten het stadion mag je op café een pint drinken zonder mondmasker en hoef je dat niet te dragen, in de tribune - ook in de buitenlucht - moet het wel. Een stadion lijkt een andere maatschappij. Dat vind ik toch raar”, aldus Damen.