Tweede Lionel Messi speelt op zesde niveau in Frankrijk: 'De politie moest lachen'

Tweede Lionel Messi speelt op zesde niveau in Frankrijk: 'De politie moest lachen'

06-12-2021 11:47

Sinds dit seizoen spelen er twee Lionel Messi's met een verleden in Barcelona op de Franse velden. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar doet dat bij Paris Saint-Germain, zijn 26-jarige naamgenoot uit Kameroen speelt op het zesde niveau, bij Tolouse Rodéo: France Football interviewt de tweede Messi, die voluit Lionel Messi Nyamsi heet.

De Messi uit Kameroen speelde als tiener één jaartje in een in Barcelona gevestigde jeugdacademie en ging daarna bij zijn moeder in Frankrijk wonen. Tegelijkertijd brak de Argentijnse Messi door in Camp Nou. "Op school kwamen mensen naar me toe tijdens de pauzes. Ben jij echt Lionel Messi? Je neemt me in de maling... Dat kan niet, je hebt gewoon je naam veranderd", aldus Nyamsi.

Zijn vrienden maken nog steeds dankbaar gebruiken van Nyamsi's beroemde voetbalnaam. "Ze zeggen soms tegen andere mensen: wist je dat ik bevriend ben met Lionel Messi? Wedden voor twintig euro? Dan laat ik mijn identiteitsbewijs zien en winnen mijn vrienden de weddenschap", klinkt het. "Eén van mijn vrienden werd een keer aangehouden omdat zijn identiteitsbewijs niet klopte. De politie maakte van de gelegenheid gebruik om al onze identiteitskaarten te checken. Ze moesten zo hard lachen om de mijne dat we er allemaal zonder boete af kwamen."

Een grote carrière dat er echter niet in voor Nyamsi, die ooit in het tweede van Angers speelde. "In de bus zag ik mensen La Dépêche du Midi lezen en ze keken mij vreemd aan. Toen zag ik dat ik op de voorpagina stond, met als kop Lionel Messi tekent bij Angers..." De Kameroener zakte echter af naar de lagere regionen van het Franse voetbal en moet daarnaast werken om rond te komen. "Al gaf de voorzitter van AS Muret mij wel ooit een extraatje, omdat ik, als Lionel Messi, de club extra naamsbekendheid gaf."