Zwarte zondag in Standard: welke straffen moeten de Rouches vrezen?

Zwarte zondag in Standard: welke straffen moeten de Rouches vrezen?

06-12-2021 11:00
20

In het duel tussen Standard en Sporting Charleroi liep het fout af en ging een deel van de thuisaanhang over de schreef. Het duel werd voortijdig stilgelegd, waardoor Standard nu een zware sanctie moet vrezen. Wat staat er op het spel?

Na 87 minuten voetballen vond Nicolas Laforge het tijd om naar binnen te gaan na nieuwe vuurpijlen en staakte hij de partij definitief. Volgens La Dernière Heure kan de tuchtcommissie nu beslissen om de 0-3 stand te behouden, maar dreigt ook een forfaitnederlaag voor de Rouches.

Daar blijft het echter niet bij. Het nu al financieel geplaagde Standard krijgt er nog een boete bovenop. De Rouches moeten nu ook nog een boete van 50.000 euro betalen en dat is niet de eerste keer voor Standard. De Luikse club kreeg eerder al een sanctie na ongeregeldheden in de duels tegen KV Mechelen en OH Leuven.

Ook moet Standard nog een extra disciplinaire sanctie vrezen. Tegen K. Beerschot V.A moet Standard sowieso al met een deels gesloten stadion spelen omwille van een sanctie na de partij tegen OH Leuven. Daarnaast is de kans ook groot dat de Rouches een extra wedstrijd achter gesloten deuren zal moeten spelen.

Wanneer die staat gepland, is nog niet bekend. Er kan beslist worden om dat op 26 december te laten doorgaan, wanneer de Rouches het opnemen tegen Zulte Waregem of pas in 2022. De eerstvolgende thuiswedstrijd dan is die tegen Club Brugge op 22 januari.