Damen veroordeelt Beerschot-fan: “Volledig afkeurenswaardig en frustrerend”

Damen veroordeelt Beerschot-fan: “Volledig afkeurenswaardig en frustrerend”

06-12-2021 08:13
14

De supporters bij Beerschot-Antwerp lieten zich van hun slechtste kant zien. Er werden vuurpijlen afgestoken en één vuurpijl werd door een Beerschot-fan in het vak van Antwerp gegooid. Ondervoorzitter van Beerschot reageerde tegenover Het Laatste Nieuws.

Na afloop waren er ook rellen. “Wij willen een derby met gezonde rivaliteit, het is erg jammer dat deze wedstrijd zo ontaard is. De frustratie om de nederlaag mag geen excuus zijn. Zelfs als we laatste staan met nul punten mag dit niet gebeuren”, zegt Damen.

Ook de gooier van de vuurpijl krijgt de volle laag. “Volledig afkeurenswaardig. Het is frustrerend. We willen de stadions blijven openhouden en geen wedstrijd achter gesloten deuren riskeren. Je praat en overlegt met supporters, maar dan nog heb je er tussen die — mogelijk stijf van een of ander verboden product — dingen doen die het voetbalfeest in Antwerpen verstoren.”

“Zoiets helpt de perceptie van het voetbal om zeep”, vervolgt Damen. “We hebben hard geprobeerd om onze stadions open te mogen houden en veel ingezet op communicatie en veiligheid, maar het is duidelijk dat je sommige mensen nooit bereikt.”