Denayer scoort, valt uit en ziet Lyon onnodig punten verliezen, Juventus wint

06-12-2021 07:20 Laatste update: 07:22

Het Olympique Lyon van Jason Denayer heeft op zeer onnodige wijze punten laten liggen bij Girondins de Bordeaux. Juventus wel, al ging dat met de nodige moeite.

Bordeaux - Lyon 2-2
Lyon was voorafgaand aan het duel terug te vinden in de middenmoot van de Ligue 1. Dat voldoet niet aan de verwachtingen die de club heeft. Om de weg omhoog in te zetten, was een overwinning bij laagvlieger Bordeaux zeer welkom voor Bosz en co.. Lyon was ook op weg naar een zege: bij rust stond de ploeg met 1-2 voor in het Stade Matmut Atlantique. Denayer scoorde het openingsdoelpunt, maar viel vervolgens geblesseerd uit.

Na de pauze ging het echter mis voor de ploeg van Bosz. In de 58ste minuut leed Lyon-verdediger Malo Gusto knullig balverlies op de helft van Bordeaux, waarna de thuisploeg een counter kon inzetten. In de achterhoede van Lyon was niemand te bekennen, waardoor Alberth Elis in alle vrijheid naar het doel van Lyon kon sprinten. De aanvaller van Bordeaux wist daardoor de 2-2 te maken. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog twee enorme kansen, maar het bleef bij een gelijkspel. Daardoor staat Lyon nu op een teleurstellende twaalfde plek.

Juventus - Genoa 2-0
De Oude Dame, met Koni De Winter op de bank, domineerde vanaf de eerste minuut tegen Genoa. Na negen minuten resulteerde dat al in de openingstreffer: Juan Cuadrado schoot in één keer raak uit een corner. Daarna bleef Juventus domineren: onder meer De Ligt kreeg een goede kans, maar de 1-0 stand bleef lang gehandhaafd. In de 82ste minuut maakte captain Paulo Dybala de bevrijdende 2-0 voor Juve. Door de overwinning staat de ploeg uit Turijn vijfde in de Serie A. Zinho Vanheusden viel in de tweede helft in voor Genoa.

Celta de Vigo - Valencia 1-2
Valencia kende een lastige avond in het westen van Spanje. Na elf minuten keek Valencia al tegen een achterstand aan door een treffer van Iago Aspas. Daarna volgde een opmerkelijk moment: de Spaanse spits raakte geblesseerd bij zijn treffer, maar trok na zijn goal wel zijn shirt uit. Dat leverde hem een gele kaart op, waardoor Aspas geschorst is voor de wedstrijd tegen Real Mallorca van vrijdag. In Spanje vermoedt men dat Aspas de kaart expres pakte, omdat hij die wedstrijd waarschijnlijk al moet missen door de blessure.

Celta kon overigens niet lang genieten van de voorsprong: acht minuten later zorgde Hugo Duro al voor de gelijkmaker. Vervolgens bleef het een tijdje 1-1, tot spits Maximiliano Gómez opstond en de 1-2 tegen de touwen werkte. Dat werd ook de einduitslag. Valencia is nu de nummer acht van La Liga, Celta staat veertiende.