Pro League komt met statement na wangedrag: “Onaanvaardbaar crimineel gedrag”

Pro League komt met statement na wangedrag: “Onaanvaardbaar crimineel gedrag”

06-12-2021 07:00
13

De Jupiler Pro League heeft een beladen speeldag achter de rug. Zowel bij Beerschot-Antwerp als bij Standard-Charleroi kwamen er supporters op het veld en werd er Bengaals vuur afgestoken.

De Pro League komt met een statement na het wangedrag. “De overgrote meerderheid van de supporters gaf dit weekend solidair gehoor aan de oproep van de Pro League en de clubs om de regels te respecteren en het mondmasker te dragen, waarvoor onze dank. De incidenten die bovenstaande wedstrijden ontsierden, zijn uitermate te betreuren. Zij getuigen van onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag.”

“De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters”, citeert Het Nieuwsblad. “Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar. Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen.”

CEO Pierre François spreekt van een schande. “De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande. Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.”