Van den Brom weet vel slechts half te redden, Lardot met hoofdrol in Mechelen

Van den Brom weet vel slechts half te redden, Lardot met hoofdrol in Mechelen

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 22:56zo 05-12-2021 om 22:56

KV Mechelen en KRC Genk hebben de heenronde uit de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1-gelijkspel. Na de pauze ontvlamde het duel even, maar die vonk bleek kortstondig. De vraag rijst of dat puntje voldoende is voor John van den Brom om zijn vel te redden.

Vooral voor Genk was het van moeten Achter De Kazerne, aangezien het lot van trainer John van den Brom aan een zijden draadje hing. Joseph Paintsil had die boodschap het best in de oren geknoopt. De gelegenheidsspits mikte al vroeg richting de verste hoek, waar Gaëtan Coucke zich tot het uiterste moest strekken om het gevaar te keren. Even later viel een uitstekende kans te noteren aan de overzijde. Kerim Mrabti mocht vrij uithalen in de zestien, maar deed dat te onnauwkeurig.

Na die veelbelovende start zakte de intensiteit van de wedstrijd als een pudding in elkaar. Halverwege volgde nog even opschudding, toen Kristian Thorstvedt bij een wenkende mogelijkheid prompt naast het leer trapte. Jammer genoeg besloten de supporters dan maar voor ‘vuurwerk’ te zorgen, zij het op ongepaste wijze door een bommetje te gooien. Het blijkt een kwalijke gewoonte in deze sinterklaasperiode … Net voor de rust volgde dan toch nog een sportief hoogtepunt: Théo Bongonda volgde gevat bij een omschakeling en stuurde zijn ploegmaats met een glimlach richting de kleedkamers.

Lardot in de schijnwerpers
De tweede periode opende spectaculair. Na een vijftal minuten hing Mechelen de bordjes al gelijk, mede dankzij scheidsrechter Jonathan Lardot. Sandy Walsh tackelde op zijn rechterflank erg stevig door op Patrik Hrosovsky, waarna Nikola Storm zijn voorzet hoog kon binnenjassen. In eerste instantie liet Lardot begaan, maar de VAR besloot hem toch naar het scherm te roepen. Daar hield de arbiter voet bij stuk: goal voor KV. Die 1-1 gaf de thuisploeg even vleugels. Marian Shved zette een avondwandeling in en zag zijn schot vlak naast belanden.

Net voor het uur viel het duel weer in een andere plooi. Op een doorgeschoten bal kapte Thorstvedt zich voorbij de uitgekomen Coucke, die duidelijk op de voet van zijn Noorse belager trapte. Opnieuw eiste Lardot een hoofdrol op: eerst trok hij geel, maar deze keer kon de VAR hem wel op andere gedachten brengen. Zo viel Malinwa met zijn tienen, al wist Genk daar gek genoeg nauwelijks gebruik van te maken. Pas in de laatste tien minuten slaagden de Limburgers erin hun tegenstander vast te nagelen aan de eigen kooi.

Die steriele druk resulteerde echter niet in uitgesproken kansen, tot in de laatste van zeven (!) minuten blessuretijd invallersdoelman Yannick Thoelen een wonderlijke parade uit zijn handschoenen schudde. Daardoor bleef de puntendeling tot het einde op het bord staan. Genk kan zo geen zaak doen en blijft in de grijze middenmoot hangen. Met 22 punten in een volledige heenronde oogt de balans bijzonder karig. Of van den Brom op post kan blijven, moeten de komende dagen uitmaken. KV Mechelen telt 26 stuks en deelt de zesde plaats met het oprukkende KAA Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat dit gelijkspel het einde betekent van van den Brom bij Genk?

Ja
74%
Nee
26%
(225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws