Waalse clash ontspoort totaal :We moesten aanvaarden dat dit bij het spel hoort

Waalse clash ontspoort totaal :"We moesten aanvaarden dat dit bij het spel hoort"

Gepubliceerd: zondag 5 december 2021 om 22:29zo 05-12-2021 om 22:29

Het Belgische voetbal maakt een bijzonder slechte beurt op deze vijfde december. Nadat K. Beerschot V.A. en Royal Antwerp FC het al bont maakten op het Kiel, gingen de poppen pas helemaal aan het dansen in Standard Luik - Sporting Charleroi. Ondanks de 0-3-overwinning moest ook Edward Still vooral over extrasportieve zaken spreken.

De Charleroi-coach is pas 30 jaar jong, maar hij weet al hoe het eraan toe gaat op Sclessin. "We hadden al gesproken over de afleiding die rond deze match hing, zowel op als naast het veld", reageerde Still bij RTBF"Het ging er vooral om het hoofd leeg te maken en te aanvaarden dat dat deel uitmaakt van het spel." Of Still verwacht had dat enkele tientallen Standard-fans het veld zouden bestormen, valt echter ten zeerste te betwijfelen. Verder wilde hij er niet op in gaan.

De prestatie van zijn eigen troepen verdiende wél nog wat aandacht, meende hij. "We hebben ons wedstrijdplan uitstekend gerespecteerd", geeft Still zijn spelers een pluim. Vooral hun flexibiliteit stond hem aan. "We wilden Standard aan de bal laten in bepaalde delen van de wedstrijd. Dat heeft goed gewerkt", geeft de tacticus aan.

Door de zege staat zijn Charleroi nu op een knappe vierde stek in de stand, met 29 punten. Dat zijn er acht minder dan koploper Union Saint-Gilloise. Als KV Mechelen zondagavond nog wint van KRC Genk, klimmen de Antwerpenaren wel naast De Zebra's in de rangschikking.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws