Standard blijft sukkelen: wedstrijd gestaakt, forfaitnederlaag dreigt

05-12-2021 20:30
18

Standard blijft in de hoeken waar de klappen vallen zitten. Ook in de Waalse derby wist het niet te overtuigen en ging het met pijnlijke 0-3 cijfers onderuit. In minuut 88 werd de partij zelfs gestaakt en dreigt dus zelfs nog een forfaitnederlaag voor de Rouches.

Voor Standard blijft het een hopeloze zoektocht naar punten. De Rouches konden in de Waalse derby weer een beroep doen op Arnaud Bodart en Luka Elsner besloot om te verrassen met een basisplek voor Maxime Lestienne, maar helpen deed het niet tegen Sporting Charleroi.

De Rouches begonnen nochtans fel aan de partij en waren lange tijd de betere ploeg op het veld. Grote kansen puurde het daar niet uit, wat uiteindelijk werd afgestraft door een uiterst efficiënt Charleroi. Na een half uur voetballen bracht Shamar Nicholson na een warrige fase de bezoekers op voorsprong.

Daar bleef het niet bij, want nog voor de rust kon Knezevic de score verdubbelen en de zege bijna veilig stellen. Standard probeerde nog wel tegen te prikken, eiste ook het balbezit op, maar slaagde er niet in te scoren voor de rust.

Een betere tweede helft dan maar voor de Rouches? Niet dus. Ook in de laatste 45 minuten liep het fout af. Nicholson wist alweer te scoren, maar werd teruggefloten door de scheidsrechter. De VAR greep echter in en keurde het doelpunt tóch goed.

De supporters van Standard hadden er duidelijk genoeg van en gooiden verschillende vuurpijlen het veld op. De match werd even stilgelegd, maar dat kon de supporters niet overtuigen. Er werd nog steeds stevig geprotesteerd, enkele nieuwe vuurpijlen werden op het veld gegooid en de wedstrijd dreigde gestaakt te worden.

Veel beterschap kregen we achteraf niet te zien in het spel. Het werd potiger, Charleroi kreeg de bal maar echt voetballen was het niet meer. Voor de bezoekers hoefde het niet meer en Standard kón niet meer. Het bleef 0-3, tot de 88ste minuut. Opnieuw vuurpijlen op het veld, tot grote ergernis van scheidsrechter Nicolas Laforge. Hij floot de wedstrijd af, waardoor Standard nu een forfaitnederlaag moet vrezen.