Beerschot-fan blijkt recidivist en moet voor rechter: Poging tot doodslag

Beerschot-fan blijkt recidivist en moet voor rechter: "Poging tot doodslag"

05-12-2021 18:02 Laatste update: 18:02
5

De Beerschot-supporter die zondag een vuurpijl in het vak met Antwerp-supporters gooide, dreigt nog een zware straf te krijgen. Dat meldt het Antwerps parket.

In de tweede helft van de Antwerpse derby tussen K. Beerschot V.A en Royal Antwerp FC liep het plots fout af. Een supporter van Beerschot liep het veld op en gooide een vuurpijl richting het vak van de Antwerp-supporters. Hij werd meteen aangehouden door de politie en dreigt nu een zware straf te krijgen.

"De supporter die de vuurpijl geworpen heeft, zal maandag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging tot doodslag en brandstichting", zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket aan Gazet van Antwerpen. Daarnaast krijgt hij ook meteen een stadionverbod van drie maanden opgelegd.

Recidivist
Het is niet de eerste keer dat de supporter in kwestie al eens veroordeeld wordt. Volgens het regionale dagblad werd de Beerschot-fan ook in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf voor mishandeling van een Antwerp-supporter.

Toen kreeg de man in kwestie het aan de stok met een Antwerp-supporter en werd die aan de trappen van het Berchem station in Antwerpen met een beenveeg onderuit gestampt. De Antwerp-supporter belandde in het ziekenhuis met een gebroken ruggenwervel en moest maanden revalideren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie