Sterke Refaelov helpt Anderlecht met twee doelpunten aan winst tegen Essevee

05-12-2021 17:54
31

RSC Anderlecht heeft zich weer in de top vier genesteld na een zege tegen Zulte Waregem. De Brusselaars kregen genoeg kansen om een veelvoud aan doelpunten te scoren en vochten zich mede dankzij een uitstekende Lior Refaelov uiteindelijk voorbij Essevee: 3-2.

Na een bijzonder knap eerbetoon aan zanger Grande Jojo leek Anderlecht al snel te kunnen vieren. Het kwam vroeg op voorsprong, maar zag dat doelpunt afgekeurd worden na buitenspel. Een tweede keer dan? Nu was het Yari Verschaeren die raak trof, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd.

Een festival van afgekeurde doelpunten, maar even later kon een ploeg dan toch vieren. Het waren verrassend de bezoekers die voor het eerste doelpunt zorgden. Na mistasten van Anderlecht-verdediger Magallan kon Zinho Gano profiteren en er 0-1 van maken. Lang stond die stand niet op het scorebord. Enkele minuten later wist Joshua Zirkzee die achterstand alweer te wissen.

Dat Zulte Waregem het moeilijk heeft, werd ook tegen Anderlecht duidelijk. Vooral defensief dan. De bezoekers boden de kansen op een schoteltje aan en maakten het Anderlecht niet bepaald moeilijk. Meer dan genoeg kansen op dat tweede doelpunt. Profiteren deden de Brusselaars echter niet.

Ook in die tweede helft kregen de Brusselaars flink wat kansen, al bleef de efficiëntie ondermaats. De bal aan Lior Refaelov geven dan. De Israëliër bewees nogmaals dat hij een basisplek verdient door op het uur een schitterend doelpunt te scoren. Tien minuten later verdubbelde hij zijn aantal en werd het 3-1.

Essevee probeerde zich nog wel terug in de wedstrijd te vechten en wist Hendrik Van Crombrugge toch nog te verslaan. Tien minuten voor tijd werkte invaller Jelle Vossen de bal in doel en maakte hij het toch nog even spannend. Zulte Waregem probeerde daarop nog druk te zetten en kreeg nog enkele goede kansen. Een doelpunt viel er niet meer. Het bleef 3-2.