Oud-Heverlee Leuven spreekt duidelijke taal over mogelijk ontslag van Brys

Oud-Heverlee Leuven spreekt duidelijke taal over mogelijk ontslag van Brys

06-12-2021 16:45
5

Oud-Heverlee Leuven blijft zoekende en staat slechts veertiende in het klassement in de Jupiler Pro League. Dan durft een ploeg weleens op zoek te gaan naar een nieuwe trainer, maar dat is niet het geval bij OHL.

OHL begon ambitieus aan het seizoen en hoopte op een plekje in de top acht. Het staat slechts veertiende, maar coach Marc Brys staat niet ter discussie. "Dat is zo. Daar is zelfs nooit over gesproken", geeft CEO Peter Willems aan bij Het Nieuwsblad.

Bij Oud-Heverlee Leuven gelooft men nog steeds dat Brys de juiste coach is voor de club. "Er is veel veerkracht in de ploeg en ook dat is een teken dat de relatie tussen spelers en coach nog goed zit", klinkt het.

Sterker nog, volgens Willems kan OHL binnenkort zelfs een pak hoger staan in het klassement. "We staan alvast dichter bij de play-offs dan bij degradatie. Ik blijf wel altijd waakzaam, want Beerschot en Cercle spelen niet slecht, maar als we nu nog enkele mooie resultaten kunnen boeken, mogen we echt naar boven beginnen te kijken", besluit hij.

Brys stond inmiddels al 56 wedstrijden aan het roer bij OHL. Daarin kon hij negentien keer een overwinning vieren, werd er negentien keer verloren en deelde hij zeventien keer de punten met de tegenstander.