'Union denkt aan investering van 50 tot 70 miljoen euro voor infrastructuur'

'Union denkt aan investering van 50 tot 70 miljoen euro voor infrastructuur'

06-12-2021 15:32
7

Union SG is bezig aan een uitstekend seizoen en lijkt mee te dingen voor de titel. Het mag al dromen over de toekomst en is ook bezig met het bouwen aan de toekomst. Daar hoort ook infrastructuur bij.

Het is algemeen geweten dat Union SG een nieuw stadion wil bouwen en het verouderde Dudenpark daardoor zal verlaten. Al wil het het iconische stadion niet zomaar laten verloederen en denkt het eraan om het Dudenpark te houden, maar dan als een oefencomplex.

"We willen er in etappes naartoe", zegt CEO Philippe Bormans aan La Capitale. "De eerste zou de constructie zijn van een stadion met 14.000 zitplaatsen. Nadien zijn er dan mogelijkheden om uit te breiden tot 17.000 plaatsen en nadien tot 22.000", klinkt het.

Het is Union ook menens en de eigenaren van de club hebben zelfs al een budget vrijgemaakt voor een nieuw stadion en de verbouwing van het Dudenpark tot een oefencomplex. Naar verluidt is het bereid om zo'n vijftig tot zeventig miljoen euro te investeren. Waar het nieuwe stadion gezet zal worden, in een stad zoals Brussel, is niet bekend.