Uitgerekend Nainggolan beslist derby tussen Beerschot en Antwerp

05-12-2021 15:24 Laatste update: 15:31
12

Royal Antwerp FC mag zich nog wat langer het ploeg van 't Stad noemen. Zondag won het met 0-1 op het Kiel. Uitgerekend Radja Nainggolan besliste de wedstrijd.

Wie in de eerste helft vuurwerk had verwacht, kwam bedrogen uit. Dat vuurwerk kwam er wel na de rust toen een 'fan' van Beerschot het nodig vond om een vuurpijl in het bezoekersvak te gooien. Dit tot groot jolijt van enkele andere 'Beerschotfans'. Maar terug over naar de match. In de eerste helft waren de kansen op één hand te tellen en dan hadden we eigenlijk nog vingers over. Aan inzet ontbrak het niet bij de spelers, maar een echte derbysfeer was er ook niet meteen.

Meteen na de rust had Bourdin geluk dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Antwerp kwam op het uur op voorsprong. Uitgerekend Nainggolan liet met een weergaloos schot de netten trillen. Na het doelpunt brak de match pas echt open. Beerschot probeerde nu meer en meer het doel van Butez te bereiken. Op een kwartier van het einde kwam Holzhauser het dichtst bij de gelijkmaker, maar de Oostenrijker trof de paal.

In het slotoffensief claimde Beerschot Beerschot tevergeefs een strafschop na een tussenkomst van Butez. Eerder in de match had ook Antwerp al op een strafschop gehoopt, maar de scheidsrechter liet toen ook begaan. Uiteindelijk bleef de 0-1 op het bord. Dit tot ongenoegen van de thuisaanhang. Na de match probeerden nog enkele 'fans' op het veld te komen. De politie greep attent in.