OFFICIEEL: Forfaitzege tegen Club Brugge niet voldoende, Leipzig laat Marsch gaan

OFFICIEEL: Forfaitzege tegen Club Brugge niet voldoende, Leipzig laat Marsch gaan

05-12-2021 10:30
3

RB Leipzig heeft afscheid genomen van trainer Jesse Marsch. Volgens de Bundesliga-topclub is de samenwerking 'in onderling overleg beëindigd'. De Amerikaan lag al enige tijd onder vuur in de Red Bull Arena.

De 2-1 nederlaag bij Union Berlin van vrijdagavond was de welbekende druppel. Volgens Leipzig werd de knoop doorgehakt na 'een diepgaande analyse en intensieve gesprekken'. Marsch was pas sinds afgelopen zomer in dienst in Oost-Duitsland, maar kon nooit overtuigen. Van de afgelopen vijf competitiewedstrijden werd er maar één gewonnen en ook het halen van de laatste zestien van de Champions League was een brug te ver.

Marsch was al langere tijd werkzaam binnen het Red Bull-imperium. Hij was de afgelopen jaren zeer succesvol met Red Bull Salzburg, maar zijn avontuur bij Die Roten Bullen werd dus geen succes. Assistent Achim Beierlorzer neemt in ieder geval de honneurs waar tegen Manchester City. Leipzig laat weten snel een opvolger te willen presenteren. Onder meer Roger Schmidt en Erik ten Hag worden genoemd, maar veel is nog niet bekend.

Leipzig won in de Champions League op 24/11 nog met 0-5 tegen Club Brugge in de Champions League. De ploeg staat momenteel elfde in de Bundesliga.