Openda hoofdrolspeler in 1-6-overwinning van Vitesse

04-12-2021 23:17
1

Vitesse heeft tegen SC Cambuur volop vertrouwen kunnen tanken voor de belangrijke Conference League-wedstrijd tegen NS Mura. De Leeuwarders hadden hun laatste vier competitieduels gewonnen, maar beleefden zaterdag een totale off-day: 1-6 (!) werd het, met name dankzij Loïs Openda en Sondre Tronstrad.

Cambuur moest het zonder trainer Henk de Jong en vormgever Mees Hoedemakers stellen, bij Vitesse keepte Jeroen Houwen in plaats van de afwezige Markus Schubert. Vitesse begon het meest overtuigend aan de wedstrijd en sloeg tussen minuut 26 en minuut 36 bikkelhard toe, door uit te lopen naar 0-3. Na een discutabele corner kwam de bal bij Tronstad, die vanuit de tweede lijn heerlijk uithaalde en de kruising vond. Vitesse rook bloed en miste al een paar kansen, voordat Openda alsnog 0-2 maakte en Thomas Buitink ook het net vond.

Doordat Marco Tol – nog voor rust ingevallen voor de gehavende Mitchell Paulissen – in de slotfase van de eerste helft de 1-3 binnentikte, mocht Cambuur nog hopen op beterschap in de tweede helft. Vitesse ging echter vrolijk verder en maakte er direct na rust 1-4 van, na opnieuw een geweldige afstandspegel van Tronstad. Na een uur werd het ook 1-5, nadat Sonny Stevens de bal buitengewoon knullig uit zijn handen liet vallen en Openda kon profiteren.

Diezelfde Openda kreeg na een flitsende counter zelfs de kans om zijn derde van de avond aan te tekenen. Openda zag echter dat Nikolai Baden Frederiksen er beter voor stond en liet de 1-6 aan de Deen. De ploeg van Thomas Letsch kan met een half dozijn doelpunten terug naar Arnhem, waar donderdag NS Mura wacht: Vitesse strijdt voor Conference League-overwintering en staat bij aanvang gelijk met Tottenham Hotspur, dat tegelijkertijd tegen poulewinnaar Stade Rennes speelt.