PSG haalt opgelucht adem: Wijnaldum redt in minuut 92 een punt

PSG haalt opgelucht adem: Wijnaldum redt in minuut 92 een punt

04-12-2021 23:03

Paris Saint-Germain staat nog altijd soeverein bovenaan in de Ligue 1, maar heeft in vier dagen tijd vier punten verspeeld. Na het midweekse gelijkspel tegen nummer vier OGC Nice leek er ook verloren te worden van een andere hoogvlieger: Georginio Wijnaldum redde in de extra tijd echter een punt tegen RC Lens.

De stunt leek een half uur voor tijd gestalte te krijgen, nadat Lens de gasten uit Parijs zestig minuten lang al het vuur aan de schenen had gelegd. Lionel Messi kreeg geen centimeter ruimte en bleef geblesseerd achter, maar het spel mocht doorgaan. Seko Fofana profiteerde prompt: doelman Keylor Navas verkeek zich compleet op het afstandsschot van de Lens-middenvelder, waarna de openingstreffer een feit was.

De Noord-Fransen verdedigden hun voorsprong in de slotfase, maar in minuut 92 werd het alsnog gelijk. De twintig minuten voor tijd ingevallen Wijnaldum stond in de extra tijd op precies de goede plek om een indraaiende voorzet van Kylian Mbappé binnen te koppen: 1-1.

De tweede averij van deze week is overigens nog geen punt van zorg voor PSG, dat achtervolger Olympique Marseille eerder op de zaterdag zag verliezen van Stade Brest. De ploeg van Mauricio Pochettino staat liefst dertien punten voor op L'OM.