Thriller in de Serie A: Mertens loopt na comeback tegen contra-aanval Atalanta aan

04-12-2021 22:46

Napoli had na elf Serie A-speelrondes slechts twee verliespunten, maar is het inmiddels kwijt. De adembenemende topper tegen Atalanta Bergamo werd met 2-3 verloren, waardoor I Partenopei voor de vierde keer in vijf wedstrijden niet wonnen.

Atalanta begon als nummer vier van Italië aan de wedstrijd tegen de nummer drie en kwam al vroeg op voorsprong na een droge knal van Ruslan Malinovskiy: 0-1. Napoli moest even bekomen van de schrik, maar sloeg net voor én net na rust dubbel zo hard terug. Piotr Zielinski schoot in twee instanties de gelijkmaker binnen en Dries Mertens maakte er 2-1 van, nadat hij ongehinderd op kon stomen vanaf de middenlijn.

Die comeback werd echter gepareerd door een contra-aanval van Atalanta, dat er op zijn beurt op en over ging. Centrale verdediger Merih Demiral dook verrassend in de vijandelijke zestien op en knalde de bal voorbij David Ospina in het dak van het doel: 2-2. Vijf minuten later schoof Remo Freuler zelfs de 2-3 in de uiterste hoek. Die klappen kwam Napoli niet meer te boven.

De ploeg van Luciano Spalletti is in korte tijd afgezakt van plek één naar plek drie. AC Milan en Internazionale staan respectievelijk twee punten en één punt voor, nummer vier Atalanta is bovendien op twee punten gekomen.