Manchester City maakt geen fout en neemt koppositie weer van Liverpool over

04-12-2021 20:56
1

Manchester City heeft de koppositie heroverd in Engeland. Op bezoek bij Watford, dat tegen degradatie knokt, won de ploeg van Pep Guardiola met 1-3. Daardoor heeft het Liverpool gepasseerd op de ranglijst.

Manchester City wist wat er moest gebeuren na de ontsnapping van Liverpool bij Wolverhampton Wanderers. The Reds wonnen door een doelpunt van Divock Origi in de 94e minuut. Daardoor was alleen zege van City voldoende om de koppositie te grijpen.

City werd al snel in het zadel geholpen door Watford. Al na vier minuten kon Raheem Sterling scoren. Dat deed de aanvaller op aangeven van Phil Foden. City domineerde bij Watford en daarom was de 0-2 na een half uur een logisch gevolg. Die werd gemaakt door Bernardo Silva, die uit de rebound scoorde.

Er bleek zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor Guardiola en co. Watford was nog geen enkele keer gevaarlijk geweest en incasseerde na een uur ook de 0-3 van Kyle Walker, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. In de slotfase kwam Watford nog wel terug in de wedstrijd, maar de 1-3 van Cucho was niet genoeg om een serieus slotoffensief op poten te zetten.

Kevin De Bruyne mocht twintig minuten meedoen.

City staat na vijftien speelronden weer bovenaan in de Premier League.