Cercle Brugge pakt zes op zes met zege op KV Kortrijk

04-12-2021 20:22 Laatste update: 20:48
16

Cercle Brugge is met 0-2 gaan winnen op KV Kortrijk. Cercle pakt nu zes op zes in de competitie en zet Beerschot weer onder druk.

KV Kortrijk begon veelbelovend met de touwtjes in handen. Als snel moest de KVK-aanvaller Gueye wel naar de kant met een blessure, een aderlating voor de kerels. Cercle Brugge kwam wel meer en meer in de wedstrijd. Iets voor het halfuur trapte Matondo Cercle op voorsprong: 0-1. KV Kortrijk kwam niet meer in het spel voor en moest de aanvalsprikken van Cercle onschadelijk maken.

Tweede helft
Na de rust zette Cercle het dominante spel verder. Matondo maakte bijna zijn tweede, maar zag zijn doelpunt net langs schuiven. Even later stak KVK nog eens de neus aan het venster. Badamosi kon niet kadreren.

Een kwartier tijd was het dan toch raak voor Cercle: Matondo zette de verdiende 0-2 op het scorebord. Tien minuten voor tijd kreeg Vanhoutte nog de kans op de 0-3, maar hij zag de bal tegen het doelhout vliegen.

Cercle Brugge pakt zes op zes in de competitie.