KAA Gent springt tijdelijk de top vier in na zege tegen Oud-Heverlee Leuven

04-12-2021 18:13
21

KAA Gent blijft punten sprokkelen in de competitie en kan ook een overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven vieren. De eindstand werd al voor het kwartier vastgelegd: het werd 0-1.

Beide ploegen kwamen met veel vertrouwen aan de aftrap, na overwinningen in de beker én competitie. We leken voorafgaand de partij dan ook een gelijkopgaande wedstrijd te gaan krijgen, al was het toch Gent dat aanvankelijk voor het gevaar zorgde.

De gevaarlijkste man bij Gent de laatste weken was ook Tarik Tissoudali, wat tegen OHL nog eens werd benadrukt. Na zo'n tien minuten voetballen wist hij – met een gelukje – de Buffalo's op voorsprong te brengen. Ook de VAR, die minutenlang naar het doelpunt keek, zag geen fout en keurde het doelpunt goed.

Het sein voor OH Leuven om vol voor de aanval te gaan. Sory Kaba was er eén keer heel dicht bij, maar tot en doelpunt kwam het niet. De partij verwaterde nadien wat, met de controle voor de bezoekers uit Gent. Tot de rust bleef het bij die 0-1.

Net zoals de eerste helft begon Gent ook aanvallend aan die tweede helft en puurde het daar enkele kansjes uit. OHL gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleek zoeken naar wat ruimte. Bolat werd wel aan het werk gezet en ook de paal hield Gent recht na een poging van Mercier. De kers op de Leuvense taart ontbrak, Gent ontsnapte aan een gelijkmaker.

OH Leuven bleef groeien en maakte het publiek warm met knap voetbal. Voor Gent was het overleven om die voorsprong te behouden. De druk was bijzonder hoog op Gent, dat er aanvallend amper nog aan te pas kwam.

De thuisploeg kreeg uiteindelijk bijna het deksel op de neus en zag Tissoudali een grote kans nog op doelman Runarsson besluiten. De overwinning was dus nog niet binnen voor Gent, al was OHL wel gewaarschuwd. OHL bleef ook wel zoeken naar die gelijkmaker, maar bij de afwerking wrong de Leuvense schoen. Een doelpunt kregen we niet meer te zien, ook al trof Kaba de deklat nog, het bleef 0-1.