Transfer van Letica naar Club Brugge is verdacht: '500.000 euro voor scouting?'

Transfer van Letica naar Club Brugge is verdacht: '500.000 euro voor scouting?'

04-12-2021 17:29 Laatste update: 17:48
11

Achter de schermen van het Belgische voetbal blijft het gerecht druk bezig met de veelbesproken Operatie Zero. Sinds Dejan Veljkovic een deal heeft gesloten met de speurders, vallen heel wat puzzelstukjes op hun plaats. Onder meer Club Brugge komt in vieze papieren te zitten vanwege de transfer van Karlo Letica. Journalist Hans Vandeweghe tracht licht te scheppen op die zaak. 

In de zomermercato van 2018 legt Club Brugge zo'n drie mijloen euro op tafel voor de dan 21-jarige Letica, een keeperstalent uit Kroatië. Bij de onderhandelingen trad Veljkovic op als tussenpersoon. Die transactie doet de wenkbrauwen rijzen, verklaart Vandeweghe, die het dossier probeert te reconstrueren bij De Morgen. Zo zouden Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe op 17 augustus 2018 een akkoord gesloten hebben met Beneyug Sport, een bedrijfje uit Cyprus. De vertegenwoordiger van die firma ondertekende de deal met ... Goran Veljkovic. In feite was het Dejan Veljkovic die de naam van een familielid gebruikte.

Daar blijft het niet bij. Bij diezelfde transfer van Letica wordt ook een overeenkomst gesloten met Magnum Doo, een scoutingsbedrijf uit Montenegro. Dat ontvangt liefst een half miljoen euro. 'Dat zijn maar twee van de elf (!) bedrijven die Veljkovic in zijn constructies gebruikte', vult Vandeweghe aan. Blijkbaar staat er in het arrest zwart-op wit dat die overeenkomsten opgesteld waren om zwart geld wit te wassen.

Club Brugge beweert echter dat het kan bewijzen dat die deal met Magnum Doo wél rechtsgeldig is. Vandeweghe gelooft er niet al te veel van. 'Anderhalf miljoen en nog eens 500.000 euro voor scouting? Voor een reservedoelman die sindsdien nauwelijks een wedstrijd in een basis heeft gespeeld? Een Balkan-scout die vast in dienst is bij een club kost geen 100.000 euro – 50.000 is al duur betaald – en daar werkt hij een heel jaar voor', legt hij de verhoudingen uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie