Saelemaekers gidst Milan naar koppositie met goal, Villarreal mist Danjuma nodig

Saelemaekers gidst Milan naar koppositie met goal, Villarreal mist Danjuma nodig

04-12-2021 17:05

AC Milan is voor even de nieuwe koploper van de Italiaanse Serie A. De Rossoneri wonnen thuis met 2-0 van promovendus Salernitana en staan nu twee punten voor op Napoli, dat later dit weekend nog in actie komt.

AC Milan – Salernitana 2-0
De formatie van trainer Stefano Pioli had weinig moeite met laagvlieger Salernitana en stond na achttien minuten al op een veilige 2-0 voorsprong door goals van Franck Kessié en Alexis Saelemaekers. Die marge werd niet meer uit handen gegeven en dus zijn de Rossoneri voor even koploper van Italië. Napoli kan, als het zaterdagavond thuis van Atalanta wint, weer terug aan de leiding komen. Na zijn doelpunt pakte Saelemaekers overigens uit met een knap gebaar voor ploeggenoot Simon Kjaer, die zijn seizoen beëindigd zag vanwege een zware knieblessure.

Sevilla – Villarreal 1-0
Zonder Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge), die om onduidelijke redenen niet van de partij was, liep Villarreal tegen een onverdiende nederlaag aan in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. El Submarino Amarillo was beter dan Sevilla en speelde meer kansen bij elkaar, maar wist niet tot scoren te komen. Dat deed de thuisploeg wel: Lucas Ocampos scoorde na ruim een kwartier spelen en dat was de enige goal van de wedstrijd.