'Ondanks 0-5-uithaal bij Club Brugge zoekt bestuur van Leipzig naar nieuwe coach'

'Ondanks 0-5-uithaal bij Club Brugge zoekt bestuur van Leipzig naar nieuwe coach'

04-12-2021 16:28
3

Brian Brobbey lijkt een andere hoofdtrainer te gaan krijgen bij RB Leipzig. Het bestuur van de Duitse club is de matige resultaten en de rol van Jesse Marsch daarin zat en denkt een nieuwe coach nodig te hebben.

Dat schrijven Sportbuzzer en de Leipziger Volkszeitung. De 2-1 nederlaag bij Union Berlin van vrijdagavond was de welbekende druppel voor het bestuur, dat van Marsch af wil. De Amerikaan was pas sinds afgelopen zomer in dienst in Oost-Duitsland, maar kon nooit overtuigen. Van de afgelopen vijf competitiewedstrijden werd er maar één gewonnen en ook het halen van de laatste zestien van de Champions League was een brug te ver. Dankzij de 0-5-zege bij Club Brugge ligt de Europa League wel binnen handbereik.

Het is opvallend dat Leipzig ervoor kiest om de Amerikaanse coach weg te sturen, aangezien hij al een tijdje in het Red Bull-concern zit en het bij Salzburg uitstekend deed. De Duitse club en Marsch blijken echter geen goede match en dus zal het bestuur op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Roger Schmidt en Erik ten Hag worden onder meer genoemd als potentiële opvolgers, maar veel is nog niet bekend.