Genk recupereert Cuesta, van den Brom: Positieve punten woensdag overheersen

Genk recupereert Cuesta, van den Brom: "Positieve punten woensdag overheersen"

04-12-2021 16:19 Laatste update: 16:31
1

KRC Genk gaat door bijzonder zwaar weer. De vicekampioen presteert erg matig in de Jupiler Pro League, waar het is afgegleden naar de rechterkolom, en werd afgelopen woensdag uitgeschakeld in de Croky Cup. Die penaltynederlaag tegen Club Brugge heeft John van den Brom nog niet de kop gekost, maar de druk op zijn positie is er uiteraard niet door afgenomen.

Zondagavond moet de Nederlander weer trachten om het tij te keren. Dat belooft geen eenvoudige opdracht te worden, aangezien er een verplaatsing naar KV Mechelen op het menu staat. Genk heeft wel een opsteker gekregen: Carlos Cuesta is weer klaar voor de dienst. De stevige Colombiaan is normaal gezien een vaste waarde in de achterhoede. Op het veld van West Ham United viel hij echter uit met een dijblessure.

Met Cuesta in de selectie heeft van den Brom er een troefkaart bij om de drie punten mee te nemen uit Mechelen. De trainer beseft dat er geen ruimte meer is voor fouten. "Wij kunnen onze spelers mooie compilaties laten zien van alles wat ze goed doen. En dat is best veel. Maar we kunnen helaas ook compilaties maken van de slechte dingen, van wat fout gaat", vat hij de huidige toestand samen op de clubwebsite.

Van den Brom benadrukt dat er op training hard gewerkt wordt aan die fouten. Wedstrijdomstandigheden nabootsen is echter geen sinecure. De dubbele nederlaag tegen Club Brugge heeft het vertrouwen niet aangetast. "De positieve punten van woensdag overheersen, en dan is het niet zo moeilijk om de kopjes van die jongens weer allemaal in dezelfde richting te krijgen", bekijkt van den Brom het glas halfvol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie