De Bruyne en City kunnen profiteren na uitglijder van Lukaku en Chelsea

04-12-2021 15:26 Laatste update: 15:37
3

De Premier League-topper tussen West Ham United en Chelsea is in een verrassende overwinning voor de thuisploeg geëindigd. The Hammers, de nummer vier van de ranglijst, klopten de koploper met 3-2.

Thomas Tuchel, trainer van Chelsea, had geen basisplaats in petto voor Romelu LLukaku en zag dat zijn ploeg al gauw het initiatief in de wedstrijd oppakte. Het was wachten op een openingsgoal van The Blues en die kwam uiteindelijk op naam van Thiago Silva. Hij kopte na een half uur een corner in en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong.

Op dat moment ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel in het London Stadium en binnen een kwartier vielen er nog twee doelpunten. Eerst was het Chelsea-goalie Édouard Mendy die in de fout ging en een penalty veroorzaakte, waarna Manuel Lanzini de 1-1 aantekende. Even later was het alweer 1-2 voor de gasten uit West-Londen: Hakim Ziyech vond Mason Mount en die volleerde heerlijk raak.

Na rust, met Lukaku inmiddels op het veld, gaf West Ham de koploper nog beter partij en was de gelijkmaker van Jarrod Bowen, die de bal op fraaie wijze langs Mendy stuurde, niet onverdiend te noemen. Met nog een half uur op de klok roken The Hammers zelfs nog even aan de overwinning en drie minuten voor tijd gebeurde het. Arthur Masuaku zag een voorzet direct in het doel verdwijnen en dat was meteen de winnende.

Het puntenverlies bij de buren in Oost-Londen kan Chelsea de koppositie kosten. Als Manchester City later op zaterdag de uitwedstrijd bij Watford wint, neemt het de eerste plaats op de ranglijst over. West Ham is en blijft de nummer vier.