'Nainggolan is weer bepalend voor Antwerp, hij begint te domineren'

'Nainggolan is weer bepalend voor Antwerp, hij begint te domineren'

04-12-2021 18:44

Royal Antwerp FC neemt het zondag in de stadsderby op tegen K. Beerschot V.A. Dat doet het zonder Radja Nainggolan, die geblesseerd moet toekijken. Een groot gemis, oordeelt Jelle Van Damme.

De voormalige Rode Duivel had het aanvankelijk moeilijk bij Antwerp, maar lijkt er nu toch door te komen. Ook Van Damme ziet hoe Nainggolan naar zijn beste niveau toegroeit. "De laatste weken zag ik weer de Radja die met flitsen bepalend was voor Antwerp. Hij begint volledige westrijden te domineren", geeft hij aan bij Sporza.

"Als hij op niveau is, komen die surplus-punten en dat scorend vermogen vanzelf terug", gaat Van Damme verder. "Hij is de aanjager van de ploeg, samen met Richie De Laet natuurlijk, dus die blessure zou wel roet in het eten gooien", weet de ex-speler van zowel Beerschot als Antwerp.

Stadsderby
Voor de stadsderby tegen Beerschot is Antwerp ook de grote favoriet. Al gelooft Van Damme niet dat Antwerp de drie punten al mag bijrekenen. "Mocht ik nu nog speler zijn bij Antwerp, dan weet ik gewoon dat dit een héél moeilijke match wordt. Je gaat spelen in het hol van de leeuw. Een gewond dier, en het zijn per slot van rekening ratten, is gevaarlijk", klinkt het.

De voormalige verdediger gelooft wel dat het een spannend duel zal worden, met twee ploegen die er volledig voor gaan. "Ploeg van ’t Stad wil je zijn!  Je legt je kop ervoor en je wil winnen, zo simpel is het. Je mag er zeker van zijn dat zowel Antwerp als Beerschot met het mes tussen de tanden zullen spelen en dat is mooi", besluit hij.