Ik zou Holzhauser (Beerschot) graag eens bij Club Brugge zien voetballen

"Ik zou Holzhauser (Beerschot) graag eens bij Club Brugge zien voetballen"

Gepubliceerd: maandag 6 december 2021 om 16:30ma 06-12-2021 om 16:30

K. Beerschot V.A kan dit seizoen nog steeds rekenen op Raphael Holzhauser, die iedereen vorig seizoen wist te verbazen. Dit seizoen heeft hij het wat moeilijk, maar Frank Raes blijft een grote fan van de middenvelder.

Holzhauser was vorig seizoen nog een kandidaat Gouden Schoen, maar vecht dit seizoen tegen de degradatie met Beerschot. Toch blijft hij indruk maken op Raes. "Holzhauser kan fantastisch voetballen", begint de journalist bij Sport/Voetbalmagazine.

"Noem één speler die beter tegen een bal kan trappen in eerste klasse dan hij. Hij is slim, loopt zich altijd vrij en voelt alles", gaat Raes verder. Hij gelooft ook dat Holzhauser wel een stapje hogerop aankan. "Ik zou hem graag eens bij pakweg Club zien, alleen al om zijn stilliggende ballen. En hij loopt altijd vrij."

Het is echter nog maar de vraag of hij ook bij een topclub zou slagen. De Oostenrijker krijgt wel vaker de kritiek dat hij amper meeverdedigt. "Ik vind hem een atypische ouderwetse voetballer. Het moeten niet allemaal box-to-box-spelers zijn wiens waarde je helemaal in data kunt uitdrukken. Hoe kun je het talent van Holzhauser in statistieken gieten? Hoe kan je vrij lopen in cijfers gieten", aldus Raes.

Dit seizoen zit Holzhauser na negentien partijen voor Beerschot aan vier doelpunten en vijf assists. De vorige campagne was hij goed voor zestien doelpunten en zestien assists in 35 partijen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws