Antwerp-supporters hekelen uitspraak van voorzitter Gheysens: 'Excuseer?'

Antwerp-supporters hekelen uitspraak van voorzitter Gheysens: 'Excuseer?'

04-12-2021 15:03 Laatste update: 15:08
13

Collectief 86, de harde kern van Royal Antwerp FC, is niet tevreden met Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. Eerder deze week blikte hij vooruit op de derby tegen K. Beerschot V.A, maar maakte hij enkele uitspraken die Collectief 86 niet kon smaken.

In een interview met Gazet van Antwerpen blikte Gheysens vooruit op de derby met Beerschot, maar maakte hij zich niet populair bij zijn eigen supporters. "Voor mij is dat een match als een andere. Ik weet niet waarom de pers dat probeert op te kloppen. Ik vind dat jammer, want te veel animo is nooit goed", gaf hij aan.

Uitspraken die in het verkeerde keelgat schoten bij Collectief 86. Op social media kwam men met een reactie op die uitspraken en maakte men nog eens duidelijk hoe belangrijk die derby tegen Beerschot is voor de supporters.

'Zoals zowat iedereen met een roodwit hart vielen we zowat van onze stoel na de uitspraak van de voorzitter als zou de derby tegen Beerschot ‘een match zijn als een ander’. Iets waar best niet teveel animo rond wordt gemaakt. Excuseer? We praten hier over de strafste, zwaarst beladen en meest authentieke derby van ons land', klonk het.

'Deze uitspraak van onze eigen voorzitter maakt ons enigszins bezorgd. Ze getuigt van een gebrek aan inleving in het Antwerp-gevoel; in ons ‘stadsgevoel’ zeg maar. Je kan de impact van de derby nooit onderschatten. Want als je dat wel doet, hoe kan je dan voeling hebben met het Antwerp-DNA waar men in officiële communiqués zo graag de mond van vol heeft?'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie