Ziyech spreekt liefde voor Ajax uit: 'Als het aan mij ligt, kom ik ooit terug'

Ziyech spreekt liefde voor Ajax uit: 'Als het aan mij ligt, kom ik ooit terug'

04-12-2021 14:44
2

Hakim Ziyech wil ooit terugkeren bij Ajax. De aanvallende middenvelder van Chelsea denkt met warme gevoelens terug aan zijn tijd in Amsterdam, waar hij zich thuis voelde.

De Marokkaans international heeft zijn draai gevonden op Stamford Bridge en scoort de laatste weken steeds vaker voor The Blues. Van een terugkeer in de Johan Cruijff Arena is nu dus nog geen sprake, maar op termijn misschien wel. "Ooit hoop ik bij Ajax terug te keren, ja", zegt hij tegen Ziggo Sport. "Ik zou het graag willen."

De Amsterdamse periode zit in het hart van Ziyech. "Ik heb daar een fantastische tijd gehad en het is een plek waar ik me thuis heb gevoeld. De toekomst zal uitwijzen of het gaat gebeuren, maar als het aan mij ligt wel. Verder is het aan Ajax of ze me bellen en of ze dat doen is niet aan mij, maar ik hoop het ooit wel."

Ziyech vertrok in de zomer van 2020 bij Ajax en had op dat moment vanwege de coronacrisis al een tijd geen wedstrijden meer voor de regerend landskampioen gespeeld. Van een afscheidsduel kwam het dus niet meer. "Dat is natuurlijk jammer, maar het was de situatie zoals die er toen was. Ik heb het rustig een plekje gegeven."