Engels kijkt uit naar eerste Antwerpse derby: “Het beste wat er is”

Engels kijkt uit naar eerste Antwerpse derby: “Het beste wat er is”

04-12-2021 14:26

Royal Antwerp FC en Beerschot kijken elkaar deze speeldag in de ogen. Bjorn Engels laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de eeuwige rivalenstrijd tussen de twee Antwerpse clubs.

Iedereen bij Antwerp staat scherp voor het beladen duel. “Maandag en dinsdag hadden we vrij. Vanaf woensdag werd er echt scherp getraind. Je merkt meteen dat het enorm leeft. Het werd de hele tijd aangehaald in onze meetings. Iedereen weet ondertussen wel wat ons zondag te doen staat.”

Engels speelde eerder al een Brugse derby: “Voor mij is het nog maar mijn eerste (Antwerpse) derby. Ik heb vroeger ook derby’s gespeeld met Club tegen Cercle, met alle respect maar ik denk niet dat je dat kan vergelijken. Voor ons was dat meer een gewone wedstrijd, bij Cercle was het die wedstrijd alles of niets.”

Een heksenketel wordt verwacht. “Een derby spelen in een heksenketel is het beste wat er is. Vergeet niet dat er vorig jaar zonder supporters werd gespeeld. Je voelt in de kleedkamer dat we de fans nodig hebben. Zonder supporters probeer je elkaar wel scherp te zetten en te motiveren, maar dat is niet hetzelfde. Het motiveert ons alleen maar als ze ons aanmoedigen.”