Murillo over Dewaest: “In Panama had iedereen hem op zijn gezicht geslagen

Murillo over Dewaest: “In Panama had iedereen hem op zijn gezicht geslagen"

04-12-2021 09:29
62

Amir Murillo kreeg in de wedstrijden tegen Oud-Heverlee Leuven een rode kaart na provocatie van Sebastien Dewaest. Tegenover Het Nieuwsblad blikt de Panamees nog eens terug over dat voorval.

Dewaest streelde de billen van Murillo waarna de verdediger reageerde met een elleboogstoot. “Pfff, wat moet ik daarover zeggen? Ik heb al tegen tientallen gasten gespeeld die me probeerden te destabiliseren. Ze pakten me aan omdat ik zwart ben, maar zulke racistische beledigingen laat ik makkelijk van me afglijden. Maar wat Dewaest deed om mij te provoceren, was onaanvaardbaar.”

In Panama is zoiets onaanvaardbaar. “Zeker in mijn land of de cultuur waar ik vandaan kom. Je raakt niemand aan op die manier. Het was shockerend. Ik weet niet hoe ik het moet noemen. In Panama zou niemand dat ooit durven te doen. Als Dewaest dat in mijn land zou doen, was het helemaal ontspoord. Dan had de hele ploeg op zijn gezicht geslagen. Mogelijk zelfs spelers van zijn eigen team.”

Kompany
Vincent Kompany moest Murillo vervolgens twee wedstrijden missen door schorsing. “Mijn reactie was verkeerd. We stonden plots met tien terwijl we drie punten nodig hadden. Vinnie hamerde daarna op zelfbeheersing, maar ergens had hij begrip voor mijn reflex. In mijn land is dat nu eenmaal zo. Eigenlijk moet Dewaest zijn excuses aanbieden, maar zo zit hij niet in elkaar.”

Dewaest
Murillo zal Dewaest zijn hand niet schudden in de terugwedstrijd tegen OHL. “Dat denk ik niet. Ik heb geen respect meer voor die gast, want dat had hij ook niet voor mij. Integendeel. Hij lachte ermee op de persconferentie. Dat zegt genoeg.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie