Spelers mét mondmasker het veld op, Pro League stuurt open brief naar fans

Spelers mét mondmasker het veld op, Pro League stuurt open brief naar fans

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 20:07vr 03-12-2021 om 20:07

Er mogen dan toch nog steeds supporters naar het stadion trekken, maar dat onder strenge voorwaarden. Omwille van de coronazorgen is een mondmasker nu absoluut noodzakelijk geworden en de Pro League wil dat extra in de verf zetten.

Op de officiële kanalen kwam men bij de Pro League met een reactie na het nieuws dat er toch fans naar het stadion mogen trekken. Zij zullen echter een mondmasker moeten dragen én er wordt ook niet meer gegeten of gedronken in het stadion.

Om het belang van mondmaskers te benadrukken, heeft men bij de Pro League ook een mondmasker-protocol ingevoerd. Zo zullen spelers en staff een mondmasker dragen in de dug-out. Ook zullen de spelers het veld betreden met een mondmasker en na het laatste fluitsignaal opnieuw aantrekken. Daarnaast stuurde de Pro League ook nog een open brief naar de supporters.

Broodnodige maatregelen
'De maatregelen, die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om dat vieze beestje terug te dringen', klinkt het. 'Voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij NU opnemen.'

'Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie', aldus de Pro League dat ook benadrukt om het mondmasker te dragen.

De volledige brief kan u hier lezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws