Kompany geeft bekritiseerde Zirkzee niet op bij Anderlecht: Hij is nog maar 20

Kompany geeft bekritiseerde Zirkzee niet op bij Anderlecht: "Hij is nog maar 20"

03-12-2021 19:30 Laatste update: 19:31
1

Joshua Zirkzee blijft het vertrouwen genieten van coach Vincent Kompany. De Nederlandse spits heeft het knap lastig om week na week te overtuigen, maar blijft wel kansen krijgen. Kompany geeft Zirkzee ook nog niet op.

Zirkzee begon wel goed aan zijn verhaal bij Anderlecht, maar krijgt de laatste weken de kritiek weinig goesting uit te stralen. Ondanks die kritiek blijft Kompany hem toch opstellen. "Tegenover zijn werkpunten staat een ongelooflijk pakket aan talent", vertelt Kompany op zijn persconferentie.

En dat talent is goed genoeg om door te breken bij Anderlecht, oordeelt Kompany. "Joshua heeft dit seizoen al veel gescoord bij ons en de nationale ploeg (15 doelpunten, red.). Nog niet zo lang geleden maakte hij nog twee goals tegen OHL. Niet slecht, hé."

Volgens Kompany wordt er ook te veel verwacht van Zirkzee. "Zijn leeftijd, 20 jaar, wordt soms vergeten. Dat doe ik niet. Daarom kijk ik ook naar prestaties op training en spreek ik niet over ‘uit vorm zijn’. Joshua zal nog veel vooruitgang boeken", besluit hij.

De twintigjarige aanvaller kwam tot dusver negentien keer uit voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor acht doelpunten en drie assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie