Anderlecht eert clublegende Lange Jojo voor rest van het seizoen met tune

Anderlecht eert clublegende Lange Jojo voor rest van het seizoen met tune

03-12-2021 18:27 Laatste update: 14-12-2021 15:11
9

RSC Anderlecht trok de afgelopen week twee belangrijke overwinningen over de streep, maar kreeg ook jammerlijk nieuws te verwerken. Clublegende Lange Jojo is namelijk overleden. De recordkampioen is niet van plan om dat afscheid zomaar te laten passeren.

Op haar website kondigt Anderlecht een passende hommage aan voor aanvang van het thuisduel met SV Zulte Waregem. ‘Eentje voor Lange Jojo, clubicoon van Sporting à jamais. Anderlecht Champion zal nog nooit zo luid geklonken hebben. We zullen een gepast eerbetoon neerzetten, ook sportief. Est-ce que j'ai pas raison?’, staat er te lezen.

Lange Jojo was niet meer of niet minder dan een legende in Brussel. Het alter ego van Jules Jean Vanobbergen maakte jarenlang furore als volkszanger. In die hoedanigheid is hij ook op Anderlecht het bekendst, voornamelijk dankzij het welbekende ‘Anderlecht Champion’. Dat lied valt nog steeds tweewekelijks te horen in het Lotto Park. Ongetwijfeld zal dat komende zondag extra luidkeels meegebruld worden.

Update: RSC Anderlecht zal bij elk doelpunt ‘Est-ce que j’ai pas raison?’ laten weerklinken als eerbetoon voor clublegende Lange Jojo.