Uitkijken naar speeldag 17: keerpunt, ijkpunt, kookpunt en mogelijk eindpunt

Uitkijken naar speeldag 17: keerpunt, ijkpunt, kookpunt en mogelijk eindpunt

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 17:00vr 03-12-2021 om 17:00

Laatste update: zaterdag 4 december 2021 om 08:15za 04-12-2021 om 08:15

Tegenwoordig staat de decembermaand in het Belgische voetbal synoniem voor een drukke kalender met voortdurend strijd op verschillende fronten. Na de achtste finales in de Croky Cup verschijnt de Jupiler Pro League weer aan de horizon, meer bepaald speeldag zeventien. VoetbalPrimeur.be stipt vijf punten aan om naar uit te kijken.

Keerpunt
17 op 34, dat is exact de helft, menen wij ons te herinneren uit onze wiskundelessen. Na dit weekend is onze vaderlandse competitie dan ook halverwege. Nu al staat vast dat er met Union Saint-Gilloise misschien wel de verrassendste kandidaat aller tijden aan het keerpunt op kop ligt. Of de herfstkampioen haar voorsprong zal kunnen behouden na Nieuwjaar, is een open vraag, maar eentje waar we vroeg of laat met zekerheid het antwoord op zullen krijgen. Antwerp en Club Brugge liggen alvast op vinkentouw om elke misstap genadeloos af te straffen.

IJkpunt
November stond in het teken van loodzware druk op de Belgische topclubs, in het bijzonder op hun trainers. De voorbije weken hebben enkelen onder hen zichzelf weer wat ademruimte verschaft. RSC Anderlecht boekte een langverwachte zege in Charleroi (1-3) en plaatste zich voor de kwartfinales van de beker, weliswaar met hangen en wurgen. Dat laatste gold ook voor Club Brugge, terwijl Brian Priske stilaan zijn greep gevonden lijkt te hebben op het tactische plaatje van Royal Antwerp FC. Aan dat drietal de opdracht om te bevestigen de komende dagen. (En weken). (En maanden).

Kookpunt
Zondag rond 13u30 valt het leven even stil in de metropool die Antwerpen heet. De strijd om de titel van ‘Ploeg van ’t Stad’, daar valt altijd wat te beleven. In haar eerste seizoen sinds het wederoptreden moest K. Beerschot V.A. tot twee maal toe de duimen leggen voor de eeuwige rivaal. Als wie paars ademt, snakt naar een opsteker zondag, al ligt de favorietenrol gezien de huidige rangschikking ontegensprekelijk in Deurne-Noord. Laat een derby echter zowat even voorspelbaar zijn als het coronabeleid in ons land … Puntje van de zetel!

Puntgaaf
Als de neutrale fan naar één speler in het bijzonder uitkijkt, zal het wel Tarik Tissoudali zijn. Liefhebbers van het betere pingelwerk stemmen zaterdagmiddag best af op Den Dreef. Hopelijk hebben de verdedigers van Marc Brys hun knieversterkende oefeningen nauwegezet afgewerkt, want er zal gedraaid, gekeerd en gezwenkt moeten worden. Tegen Standard Luik was Tissoudali simpelweg onnavolgbaar. Bovendien beschikt de Amsterdamse magiër over de gave om zijn dribbels ook een passend vervolg te geven. In anderhalf jaar Eerste Klasse A zit hij nu toch al aan negentien treffers.

Eindpunt?
Het JPL-figuur dat de meeste ogen op zich gericht zal krijgen, wordt ongetwijfeld John van den Brom. Na de pijnlijke bekeruitschakeling kleurt de Genkse balans nog wat roder, met nu al zeven nederlagen sinds de start van oktober. Extra pijnlijk is de vaststelling dat de vicekampioen telkens opnieuw met open ogen in dezelfde valkuilen tuint. Enkel drie punten lijken van den Brom nog in het zadel te kunnen houden, maar met KV Mechelen wacht wel een erg dolle stier om te temmen. Als Malinwa de drie punten thuis houdt, zou het halverwege de competitie liefst acht punten voorsprong tellen op de concurrent uit Genk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is van den Brom komende dinsdag nog trainer van Genk, denk jij?

Ja
46%
Nee
54%
(85 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws