Van den Brom praat over mogelijk ontslag bij Genk: Heb ik niet in de hand

Van den Brom praat over mogelijk ontslag bij Genk: "Heb ik niet in de hand"

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 16:13vr 03-12-2021 om 16:13

Laatste update: vrijdag 3 december 2021 om 16:13vr 03-12-2021 om 16:13

Na de dubbele nederlaag tegen Club Brugge en de mindere resultaten de voorbije weken wordt de druk op KRC Genk-coach John van den Brom steeds heviger. Er wordt al gespeculeerd over een ontslag, maar zelf denkt de Nederlander daar niet aan.

Voor Van den Brom kan het zondag weleens 'do or die' worden tegen KV Mechelen. Een nieuwe misstap in de competitie kan KRC Genk zich niet veroorloven, weet ook Van den Brom "Wij hebben onszelf in deze positie gebracht en dat is lastig voor een coach", zegt hij op zijn persconferentie vrijdag.

Betekent dat ook dat hij aan een ontslag denkt? "Wat er dan uiteindelijk over mijn positie zal worden beslist, dat heb ik niet in de hand. Daar wil en mag ik ook niet aan denken. Ik ben bezig om er alles aan te doen om zondag die wedstrijd te winnen, met een goede prestatie", klinkt het.

Toch lijkt Van den Brom niet meteen te denken aan een ontslag. Hij voelt zich naar eigen zeggen nog steeds bijzonder gesteund binnen de club, waaronder door de mensen van het bestuur. "In de eerste plaats gaat het bij mij om gesprekken met Dimitri de Condé", aldus Van den Brom.

De Nederlandse trainer spreekt dagelijks met de Head of Football van Genk, die achter Van den Brom blijft staan. "Wij hebben hetzelfde voor ogen en dat is samen uit deze moeilijke situatie komen. Wat anderen dan eventueel zouden beslissen, daar heb ik geen invloed op", besluit Van den Brom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws