UPDATE: Pro League bevestigt: drank en eten zijn vanaf nu verboden in stadions

UPDATE: Pro League bevestigt: drank en eten zijn vanaf nu verboden in stadions

03-12-2021 15:57 Laatste update: 17:48
35

Het Belgisch voetbal heeft vrijdag dan toch goed nieuws gekregen. Even was er vrees dat er gevoetbald moest worden zonder fans, maar zover komt het niet.

Eerder deze week lekte uit dat het GEMS adviseerde om voetbal tijdelijk stop te zetten of zonder fans te laten doorgaan. Het overlegcomité zat vrijdag samen en besloot om dat advies toch niet op te volgen. Zo meldt Het Nieuwsblad.

Buitenevenementen, waar het voetbal onder valt, mogen nog steeds doorgaan. Toch moet er nog steeds streng worden toegezien op het gebruik van een mondmasker en de coronapas. Tribunes met supporters zonder mondmaskers, zoals we in de Croky Cup en de Jupiler Pro League de voorbije dagen zagen, worden dus niet langer toegelaten.

Bijzonder goed nieuws dus voor de Pro League en de Belgische voetbalclubs. Even werd er gevreesd voor een nieuwe financiële klap voor het Belgisch voetbal, maar zover komt het (op dit moment) dus niet.

Update: Bij RFC Seraing heeft men een belangrijke toevoeging gedaan aan de eerder afgekondigde maatregelen. Publiek is dus nog steeds toegelaten, maar volgens de Luikse promovendus komen er wel enkele andere beperkingen. Zo is eten en drinken niet langer toegestaan in de Belgische stadions, klinkt het op haar Twitter-profiel. Verder zouden bankzitters en trainers een mondmasker moeten dragen.

Die informatie is nog niet meteen bevestigd door andere bronnen. Seraing roept op om de maatregelen, zowel de nieuwe als de oude, zo strikt mogelijk op te volgen. 'Anders gaan we terug naar gesloten deuren', schrijft het erbij.

Update: De Pro League heeft het nieuws intussen bevestigd. Vanaf nu kunnen fans dus niets meer eten of drinken in de stadions.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie