Spaanse bond wint rechtszaak van La Liga: geen duels in buitenland

Spaanse bond wint rechtszaak van La Liga: geen duels in buitenland

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 13:45vr 03-12-2021 om 13:45

De Spaanse voetbalbond heeft wederom gelijk gekregen in een zaak tegen La Liga, de competitie-organisator. Die laatste partij wilde een wedstrijd buiten Spanje organiseren, maar dat is nu definitief van de baan.

De Liga was van plan om het treffen tussen Girona en Barcelona van een paar jaar geleden in Miami te laten spelen. Destijds spande de RFEF, de Spaanse voetbalbond, al een zaak aan en op 6 maart 2020 viel die al in het voordeel van de bond uit. Het beroep van de competitie-organisator heeft nu ook niets uitgehaald, want opnieuw heeft de rechter besloten dat alle La Liga-duels gewoon in Spanje gespeeld moeten worden.

Het vonnis maakt dat er nu duidelijkheid is over het al dan niet organiseren van wedstrijden in het buitenland. De Spaanse rechtbank heeft vast laten leggen dat competitiewedstrijden altijd in Spanje gespeeld moeten worden en dat daar geen discussie meer over mag bestaan. Daarnaast moet La Liga alle kosten van het gerechtelijk proces betalen en het gelijk van de RFEF ligt daarmee definitief vast.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Primera División

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws