Courtois reageert na Gouden Bal: Dat is de mooiste manier

Courtois reageert na Gouden Bal: "Dat is de mooiste manier"

03-12-2021 12:00 Laatste update: 12:42
3

Gianluigi Donnarumma werd maandag uitgeroepen tot beste doelman van het jaar op het Gouden Bal-gala. Thibaut Courtois eindigde amper achtste, maar geeft nog weinig om individuele prijzen.

"In het algemeen vind ik de manier waarop gestemd wordt voor prijzen als de Ballon d'Or niet heel logisch", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Vóór december is de stemming al gesloten, terwijl het over een prijs voor heel 2021 gaat... En ik denk dat mensen die stemmen vaak vergeten dat er voor een heel jaar gestemd wordt, en niet enkel voor de finale van de Champions League of het EK. Maar dat hoort erbij."

Bovendien kan hij leven met de winnaar. "Donnarumma is ook gewoon een verdiende winnaar, ik zal wel blijven antwoorden op het veld. Dat is de mooiste manier. Uiteindelijk voel ik de appreciatie van mijn spelers, de trainers en dat is het belangrijkste. Voor de rest heb ik gezegd wat ik te zeggen had."

Ook de winst van Lionel Messi zorgde overigens voor heel wat wrevel. Voor het gala was Robert Lewandowski de gedoodverfde favoriet, maar hij strandde op een tweede plaats.